Jämför företag för att få bästa priset på ditt guld

Eftersom det är mycket populärt att köpa och sälja guld idag så är det oändligt många aktörer som erbjuder sina tjänster. På internet finns merparten av dessa men det går också att sälja sitt guld i butik. Det senare alternativet kan ge minst pengar i plånboken, nätfirmor ger oftast mer pengar per gram till sina kunder.

Bästa sättet att jämför priset när man ska sälja sitt guld?

Nu finns det faktiskt inte några genvägar när det kommer till att hitta bästa priset när man ska sälja sitt guld. Det gäller att leta runt hos företag. Det finns även jämförelsesidor men dessa leder direkt till samma företag och det kan hända att priserna inte är särskilt uppdaterade. I bästa fall kan du hitta prisskillnader på upp till 50-70 kr per gram. Detta gäller den lägre formen av karat, den högsta 24 karat brukar ligga ganska lika. Tänk också på att ta med kostnader i beräkningen. Här kan det också skilja mycket företag i mellan. Avgifter för värdering på guld med karat under 24 karat förekommer och finns inte alltid utskrivet i klartext. Läs därför alla regler och villkor innan du skickar in ditt guld.

Hur vet jag om företaget är bra eller inte?

Om man ska skicka in sitt guld som kan vara värt flera tusentals kronor så kan det vara bra att kolla upp företaget i förväg, om det är bra eller dåligt. Hur går man till väga då undrar du? Egentligen är det ganska enkelt, allt du behöver är en dator och internet.

Sök på Google – Använd Google för att leta fram information om företaget. Har de betett sig illa eller lurat andra kunder så är det troligt att det finns varningsinformation. Gå gärna flera sidor bakåt i sökresultatet och leta efter all information du kan hitta om dem.

Kolla sociala medier – Fler använder sociala medier idag och det ska du utnyttja. Har företaget en Facebooksida? Besök den och se om det är några som har kommenterat där eller lagt in recensioner osv.

Hör med vänner och familj – Har någon annan i din närhet sålt guld till företaget? Hör dig för om någon kan rekommendera ditt val eller någon annan hemsida på internet.

På bara några minuter kan du hitta allt bra och dåligt som företaget har gjort. Det är svårt att gömma det negativa idag när allt sker i realtid. Det går snabbt att nosa upp information om ett företag som säljer guld på internet. Ta för vana att göra det med alla du är i kontakt med.

Du kan tjäna tusenlappar

Genom att jämföra olika aktörer så kan du tjäna hundralappar och till och med tusenlappar på ditt guld beroende på hur mycket du har och hur många karat det är. Det lönar sig alltså att lägga ner lite extra energi i jakten på pengar.

Vill du inte sälja ditt guld så kan du gå till en vanlig guldsmed som smälter ner det och gör nya smycken.