Hur mycket pengar får man för sitt guld?

Den stora frågan är hur mycket pengar går det att tjäna på att sälja sitt guld idag? Givetvis så varierar priserna hos företagen men vi tänkte ta och lägga ut lite riktpriser ändå. Detta för att ni ska se på ett ungefär hur mycket ni kan få för ert guld.

Längst ner på sidan har vi ett datum som avser när vi har uppdaterat priserna. Kolla gärna där så ser ni hur nya eller hur gamla uppgifterna är. Vi kommer dock att uppdatera priserna med jämna mellanrum men vi reserverar oss för eventuella prisjusteringar mm. Vill ni ha det absolut senaste priset så rekommenderar vi att ni besöker guldköpare på nätet direkt.

Det aktuella guldpriset – Generellt och globalt

Först tänkte vi skriva det globala guldpriset som är idag. Priset på råvaran guld. Det kan vara intressant att veta och jämföra med vad man egentligen får för sina gamla smycken.

36.82 – Detta är vad ett gram råguld kostar i dollar. För nästan 37 dollar får man ett gram råguld för idag. I svenska kronor motsvarar detta ungefär 314 kronor. Likasom med aktier går guldpriserna upp och ner under tiden som börsen är öppen och det investeras mycket i guld. Det går faktiskt att spara sina pengar i guld i stället för aktier. Mer om det hittar du på en annan sida hos oss. Gå till menyn och leta efter den sidan så får du veta mer om hur man kan spara i guld.

Sälja sitt guld – Så här mycket får du

Här skriver vi de svenska priserna för guld, hur mycket pengar du får per gram hos de svenska företagen som köper guld på nätet. Vi har delat upp det i 14 karat, 18 karat, 20 karat och det högsta som är 24 karat.

Sälja 14 karat guld – Så här mycket får du

För 14 karat guld får du idag 176 kronor per gram enligt den senaste uppdateringen från oss på Guldadam.se.

Sälja 18 karat guld – Så här mycket får du

För 18 karat guld får du idag 222 kronor per gram enligt den senaste uppdateringen från oss på Guldadam.se.

Sälja 20 karat guld – Så här mycket får du

För 20 karat guld får du idag 237 kronor per gram enligt den senaste uppdateringen från oss på Guldadam.se.

Sälja 24 karat guld – Så här mycket får du

För 24 karat guld får du idag 325 kronor per gram enligt den senaste uppdateringen från oss på Guldadam.se.

Avgifter för att sälja sitt guld

Vissa företag tar ut en avgift på att värdera guldet som du skickar in. Detta gäller ofta för kvalitet under 24 karat och då tar man från 20-30 kronor per gram för att kontrollera guldets karat. Om du ska sälja rent 24 karats guld så utgår inga avgifter för kontroll. Då får du det aktuella priset rakt av.

Uppdaterat: Guldadam.se har uppdaterat sina priser den 16 juli 2015. Priset på råguld är hämtat från http://www.nasdaq.com/markets/gold.aspx . Vi reserverar oss för eventuella ändringar och skrivfel.