Att sälja guld är enklare än någonsin

Rubriken är otroligt passande för vad det egentligen är. Det är enklare än någonsin att sälja sitt guld idag. I åratal har guldet samlat damm hemma i byrålådorna, på vinden, i sminkväskorna osv. Har man köpt eller fått sina guldsmycken så kunde det vara svårt att sälja det vidare. Eller, tidningsannonser osv har ju funnits i många år men det är inte alls lika enkelt som nu. Att sälja vidare ett mindre vackert smycke var på snudd omöjligt men idag går det att sälja sitt guld, oavsett hur det ser ut. Det är insidan som räknas, även här!

Framförallt internet och ehandel har gjort detta möjligt. Söker du på ”sälja guld” på Google idag får du säkert hundratals relevanta träffar som löser detta för dig. Nästan alla har tillgång till internet idag och då är det smidigt att leta sig vidare där ute. Ehandeln med varor har dessutom växt enormt på bara 10 år och det är lättare att beställa och få det levererat via internet samt posten idag. Många guldköpare har smidiga rutiner som kan gå till ungefär så här:

 

  1. Du bestämmer dig för att sälja ditt guld. Det kan vara att du har så mycket smycken över i byrålådan som du helt enkelt inte använder och skulle uppskatta att få betalt för dessa. Du letar på internet efter guldköpare och sedan räknar du ut din ungefärliga förtjänst genom deras hemsida.
  2. Du går med på att sälja till dem och fyller i dina uppgifter. Antingen skickar du in ditt guld själv eller så får du ett specialpaket med betalt porto någon dag senare. Du skickar in och inväntar svar.
  3. Företaget som äger hemsidan godkänner din leverans och räknar ut den exakta förtjänsten och sätter in pengarna på ditt konto.
  4. Du får pengarna utbetalt efter ca: 3 bankdagar om detta är villkoren.
  5. Klart! Så enkelt!

Det är inte många steg du måste göra själv för att tjäna pengar på ditt guld som ligger hemma. Använd internet och posta ditt guld. Du besöker säkert din mataffär där ditt ombud också ligger flera gånger i veckan. En minimal ansträngning för ganska mycket pengar. Det beror självklart på hur mycket guld du har hemma, och hur många karat det ligger på. Vi skulle tro att det inte är en tidsåtgång som överstiger 30 minuter inklusive besöket till postombudet. Efter det har du pengarna efter ungefär 1 vecka. Ganska bra timlön på det eller hur?

Innan du sätter dig ner för att ta reda på hur mycket du kan få för ditt guld så kan du förbereda dig. Kika lite snabbt på hemsidan vad man söker för guld. Det kan vara så att du kanske har mer saker som du kan sälja? Gå igenom dina saker först och sätt dig sedan ner och sortera ut allt. Har du en våg så väg allt tillsammans. Sortera ut kvaliteten också, så att du få rätt betalt för ditt guld. Dessa saker kan vara bra att få till från början.